Descripció
Objectiu general del curs:
El següent curs et preparà per a l’obtenció del Carnet de Manipulador d’Aliments i ho faràs a través d’un mètode flexible i eficaç poden realitzar-lo al teu ritme i en l’horari que et vagi millor.
Dirigit a:
Aquest curs està dirigit a qualsevol persona que en la seva activitat tingui contacte amb aliments: ajudants de cambrer, cambrers, ajudants de cuina, cuiners, ... i en general a treballadors del sector de l’alimentació.
Programes:
Tema 1. Característiques dels aliments
1.1 Els aliments
1.2 Les funcions dels aliments
1.3 La qualitat dels aliments
Tema 2. Conservació dels aliments
2.1 El risc dels aliments a deteriorar-se
2.2 Els mètodes de conservació dels aliments
2.3 Els mètodes químics
2.4 L’envasat
Tema 3. Sanitat alimentaria i malalties
3.1 ETAS. Concepte i tipus
3.2 TIAS. Concepte i tipus
3.3 Factors de risc associats a les ETA i a les TIA
Tema 4. Manipulació d’aliments per part del treballador
4.1 Higiene personal
4.2 L’ús de succedanis
4.3 Emmagatzematge
4.4 Transport
4.5 Venta al públic
4.6 Normativa reguladora del correcte etiquetat dels aliments
4.7 Manipulació en escorxadors i sales d’especejament
Tema 5. Locals e instal·lacions
5.1 Dotacions e infraestructures imprescindibles
5.2 Característiques que han de reunir les instal·lacions per a ser més higièniques
5.3 Condicions optimes per a realitzar operacions de neteja, desinfecció i tractament de residus.
5.4 Control i extinció de plagues
Tema 6 Legislació relativa als aliments
6.1 Legislació europea
6.2 Legislació nacional
6.3 Legislació autonòmica
Observacions:
Curs bonificable a través del crèdit de formació de l'empresa