Descripció
Objectius:
Aquesta formació permet aconseguir el certificat de professionalitat d'operacions auxiliars d'elaboració en la industria alimentaria.
Els certificats de professionalitat són les titulacions de la branca de la formació professional per l'ocupació. Són formacions reglades pel ministeri de treball regulades segons el RD 34/2008 per l'acreditació de la capacitació per al desenvolupament de l'activitat laboral.
Dins de la formació, els objectius generals són:
- Realitzar tasques de suport en la recepció i preparació de matèries primeres i auxiliars que intervenen en els processos productius.
- Col·laborar en aquests processos, ajudant en les operacions rutinàries i senzilles d'elaboració i envasat de productes alimentaris, d'acord a les instruccions de treball i a les normes d'higiene y seguretat específiques.
- Manipular cargues amb carretons elevadors, per a la càrrega i descarrega de mercaderies amb les degudes precaucions.
La finalitat del curs és donar la formació bàsica necessària per treballar en el sector de l'alimentació
Requisits i coneixements:
No són necessaris coneixements previs per la realització del curs.
La major part de la formació es realitza en modalitat online a través de la plataforma.
Al centre, es realitzen unes sessions presencials per a tutories i exàmens.
Temari:
El curs està format pels següents mòduls:
MF0543: Preparació de matèries primeres: 50 hores
MF0544: Operacions bàsiques de processos de productes alimentaris: 110 hores
UF0697: Utilització d'equips i utillatges en l'elaboració i tractament de productes alimentaris: 60 hores
UF0698: Maneig d'instal·lacions per a l'elaboració de productes alimentaris: 50 hores
MF0545: Envasat i empaquetat de productes alimentaris: 50 hores
MF0432: Manipulació de càrregues amb carretons elevadors: 50 hores
MF0148: Practiques professionals no laborals: 40 hores
Duració total del certificat de professionalitat: 300 hores
A part de l'obtenció del certificat de professionalitat, l'alumne obtindrà el carnet de conductor de carretons elevadors frontal i retràctil i el carnet de manipulador d'aliments.
Les principals ocupacions o llocs de treball relacionats amb la formació son:
- Conductor/-a de carretons elevadors
- Mosso/-a de magatzem
- Peó de la industria de l'alimentació, begudes i tabac.
- Peó de la industria de l'alimentació i begudes
- Preparador/-a de matèria prima.
- Operador/-a de màquines per a elaborar i envasar productes alimentaris
Observacions:
Curs subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya destinat principalment a persones en situació d'atur.